Tuesday, September 05, 2006

Twins city, Chicago, prvni skolni den a to, na co urcite vsichni netrpelive cekate:]

Takze...je skoro deset hodin a ja jsem hrozne unavena a vycerpana a zazitku plna, takze...

V pondeli je tu svatek zvany Labour day, proc to je, kdy to vzniklo a podobny veci nevim:] ale faktem zustava, ze do skoly se z toho duvodu jde az pateho a dalsim faktem zustava, ze nez abych se nudila tady, tak jsem vyrazila s Kamcou a jeji rodinou do Minneapolis... tak jsem videla svoje prvni mrakodrapy, ulici, kde je mnoho kavaren a divadel, kde hraji muzikaly z Broadwaye a navstivili jsme nejvetsi obchodak v americe...ale teda povim vam, ze jsem si tam koupila make up a ani nebudu psat kolik stal, jelikoz tyhle stranky ctou i moji rodice:] a ja ani nejsem moc pritel takovychto supernakupnich center, jelikoz aby se tam clovek vyznal tak musi mit mapu a o tomto miste to platilo dvojnasob a vsechno tam je desne drahy. Vtipna historka: Amy ("segra Kamci") si koupila podprsenku, pak jsme sli na zmrzku, koupit muj make up, prohlednout dalsi obchody a milou podprsenku jeji maminka nekde ztratila:] tak jsme pak litali hodinu po tom nejvetsim nakupnim centru a hledali ji...a nenasli.

Take jsem se dozvedela, ze cela RLIFA hlasovala o tom, jestli pojedu s Coralema do Madisonu a Chicaga a svorne se rozhodli, ze NEMUZU zameskat skolu a tudiz s nima nikam nepojedu. Tohle rozhodnuti se mi samozrejme nelibi, ale budu ho respektovat (jelikoz mi taky nic jinyho nezbejva:)) ovsem je mi to teda pekne lito...

Prvni skolni den? myslim, ze si zmenim social problems, mam na to totiz stejnyho ucitele jako na US history a kdyz jsme dnes delali podobny veci, tak to bylo trochu trapny (pro obe strany) a navic, meli jsme psat, co si myslime, ze je nejvetsi socialni problem ameriky ( ja jsem napsala drogy a kriminalita ve velkych mestech - asi to neni nejvetsi, ale me nic chytrejsiho nenapadlo:) (a mimochodem tati...asi tri lidi napsali, ze vzrustajici ceny benzinu:)) a pak jsme meli psat, co je nas osobni nejvetsi socialni problem (mimochodem polovina tridy napsala, ze pratele!)...takze zmenim social predmet bud na vytvarku nebo matiku.
Pak bylo US history s tim samym ucitelem, ha a to byla prca:) mel pro nas pripravenej kviz! asi 40 otazek z nichz jsme vedeli sotva deset a na ty jsme odpovidali stylem: kdyz tam byl obrazek a my meli poznat, co je to za osobnost, tak tam byl takovej asi slavnej nacelnik, tak na otazku, kdo je na obrazku, jsme s Pajou svorne odpovedeli, ze indian:))) tak asi tolik k nasim zacatkum, ale bylo to lepsi nez social problems.
Na telaku jsme nedelali nic, akorat jsme hrali hru 500,nekdo vyhodi mic do vzduchu a ostatni se ho snazej chytit, takze maly lidi maj dost handikap, takze jsme si to s Pajou moc nedavali. Na telaku je asi jen 7 holek a ostatni jsou kluci, takze nevim, nevim, jak si je tam dame s Pajou:))
A posledni hodina spanelstina. To byla ta nejlepsi hodina, co jsem snad kdy zazila. Uci nas Mrs. Shay a je to prvni osoba v US, ktery jsem rozumela uplne vsechno, co mi rikala (podotykam anglicky i spanelsky:)) Je hrozne pratelska, ma respekt, dobre uci a celkove dokaze udrzet pozornost vsech. Mame i spanelsky jmena, ja jsem prekvapive Cecilia:) Pavla je Patracia...jedna holka trvala neustale na tom, ze chce bejt Pedro, i kdyz samozrejme to je jmeno pro kluka, tak ji Paja chtela setrit, at si klidne rika Esmeralda, ale at s tim vsechny neotravuje:)))
Samozrejme nejhorsi na skole pro me zatim bylo odemknout zamek u skrinky a pak najit vychod ze skoly, kdyz jsem sla na tenis....a ted to prijde...chvile na kterou vsichni cekate...

Kdo si myslel, ze ve me nevezi sportovni duch nebo kdo snad jen na chvili pochyboval o mem tenisovem talentu, at klopi oci!!! Dnes poprve v historii (moji) jsem VYHRALA tenisovy match!!! Hrali jsme s Pajou doubles, matly jsme souperky cestinou a ty z nas byly pekne nervozne...dostaly jsme je takrikajic do uzkych:)) prosim skore 8:6...ja nerikam, ze to byla pekna hra na podivanou...to byla spis hruza a kdo udela vic chyb:)) ale faktem zustava to hole vitezstvi a po tak tvrdem treninku zaslouzeny vysledek. Jo...myslim, ze se nam zas jednou podaril good job, Pajo:]

2 comments:

Anonymous said...

holicny, pi odvarkova vzkazuje ze si nemate davat predmety spolecne ptze budete kecat cesky, aby bylo jasno..:D dnes 2.tenis, myslim ze si koupim PÁLKU/uznej cili, holko dramatacka ze kdyz reknes raketa zni to jako by ses chystala na mars/jinak z cireho zufalstvi skolniho prechazim do stavu nadhledu ale hodiny spojene z beckem me dorazeji stale:)ten tenis je fakt sranda, porc my jen sme neobjevili jeho kouzlo jeste pred dramatakem cili,vid...:D:Ddivadylko me se jiz planuje, o tom vic u me, ale nemam dnes cas se tam rozepisovat.hele co kamca?ucitele se ptaj tak nastavaj trapne momenty ticha..:D:Dmamka jede pristi tyden na tu expedici, takze abych se vyhnula peci o domacnost zabereme kurty, joo trenink je trenink:Ds tema coralema je to hloupe, to jim teda povez.ukaz jak ses razna!!!:)) tak dobry obed:)1/2b. + 1/4p.

Hanča, Pájka, Myšpulín said...

dik za vzka od pani odvarkove,ale ono to zkratka nezalezi jen na nas,jaky predmety si chcem vzit.kazdej neni otevrenej zrovna kdy mi chcem a s pomoci naseho poradce ve skole jsme to dali do kupy.my chtely neco lehciho na zacatek a tak jsme to dostaly a Kamca si troufla na vic,tak to taky dostala.Jak to budem zvladat,to se uvidi.Jinak behem hodin spolu cesky mluvit neni mozny a prestavky jsou 5 minut,coz neni ani dost na to najit dalsi ucebnu:D s cilkousem mluvime anglicky,cesky mluvime vsechny 3 spolu jen v pripade,ze v okoli neni american.je to neslusny,vypada to,ze se mluvi o nem.tak to nedelame. a tu verule si porid raketu ,at muzem pak lamit vsechny tri dohromady s pomoci kouce Adel:]