Monday, September 18, 2006


A tohle je nedele, vyrazili jsme k Lake Superior. My, rozumejte moje obe rodiny:))) cili Ted, Lori ("rodice"), Malachi a muj tata. Tady ho mate pekne na fotce. Jeste pred Lake Superior jsme zastavili v National Park, je tam nejvetsi vodopad ve Wisconsinu, proste takovej kanon, huste zalesnenej (mimochodem zacina podzim a jelikoz tu je kupa listnatych stromu, tak se nam to tady pekne vybarvuje do podzimu). Ten den se hrozne poved, krasny pocasi, prijemne teplo a takovej teplej vitr val (...jak v ty pisnicce, zejo:) a tak jsme se rozhodli vyfotit u cedule, at mame nejakou tu pamatku:)) Mimochodem jsme nezaplatili parkovny, takze kdyz jsme se vratili jeste takovi roznezneli pohledem na tu krasnou prirodu, tak jsme za steracem naseho auta nasli pokutu. 12 dolaru a to jsme tam prosim stali asi ctvrt hodiny, takze jsme byli trochu rozcarovani, ale pokutu jsme zaplatili a jelo se dal.


A tohle uz je prosim Horejsi jezero:) To bych asi nebyla ja, kdybych si nevymyslela neco extra, takze neuvidite krajinu kolem jezera, ale kameny a na vode muj stin, jak se fotim, ale doufam, ze se vam to taky libi:) Mimochodem to tam vypada jako u more, jelikoz je to hrozne veliky a mraky se zdaj trochu bliz nez ve skutecnosti jsou. Do jezera jsme hazeli zabky, Malachi jich hodil 10 za sebou, ja nejvic tri, a muj tata s Malachiem si sundali boty a do toho jezera vlezli, voda mela prijemnych (nevim kolik) stupnu, ale byla tepla:) To mestecko, ve kterym jsme byli se jmenovalo Duluth, coz me hrozne bavi vyslovovat, zni to trochu francouzsky (aspon me, ale nutno priznat, ze jsem se nikdy francouzsky neucila...)



V Duluth jsme take navstivili mistni mexickou restauraci a to co vidite na obrazku jsou mistni zachodky nebo spis mistni umyvadlo, ktere bylo vymalovane barvickami, tak jsem si to musela vyfotit...podle toho umyvadla muzete hadat, ze to byla opravdu dobra restaurace. Jidlo bylo pekne koreneny a taky se mi poprve v americe stalo, ze kdyz jsem si obednala caj, tak ze na me nekoukali jako na blazna a ze me nezadali, jestli bych jim to nemohla vyspelovat:) Taky mi neprinesli jeden caj, ale asi 5 a chtela jsem ti je Verco poslat, abys vedela, ze i v americe v mexicky restauraci muzes dostat dobrej caj, jenze jsem je tam pak zapomnela a ted se obavam, ze uz je nikde nesezenu....:( mimochodem ted si teprv uvedomuju, ze dneska pisu nejak moc poeticky...uz by stacilo jen napsat, ze uz slysim cinknuti cajovy lzicky o hrnek...ze jo?;)))

A aby toho nebylo malo, tak jsme jeste meli vecer party u Bergru, kdo nas neznate, tak jsem tam byla ja, Pavla, Karca, Marta, Zuzka a Klara (tu asi neznate 23, bydli v rodine s Karcou) a povidali jsme, opikali na ohni Marshmallow (mimochodem jim to taky horelo! ovsem jedina ja mam ve zvyku mlatit Marshmallow o kamen:) povidali jsme, co novyho v Zamberku, drby a taaak....:) Karca nam taky vypravela, jak se ma v Madisonu a domlouvili jsme se, ze jim pojedem o Vanocich navstivit, ale to uz jsem sem mozna psala. To by bylo vse aspon za nedeli...mimochodem ten cas, co tu jsou Corale a vsichni moji pratele utika nejak moc rychle, uz jen ctyri dny!! takze koncim dnes s psanim, na to bude cas, az odjedou. Cau.

4 comments:

Anonymous said...

Je to možný Cilko? Jseš to ty nebo ne u té cedule. Ten svetřík mi je nějaký cizí. Vypadá to, že tě už ani vlastní matka nepozná a což teprve za rok. A u Pavly na foto ti nějak chybí pořádná ramena. Já vím že na vycpávky moc nejšeš, ale americkej fotbal je americkej fotbal ne? Řekni holkám ať teď zas některá napíše do listů článek. Dej jim moji mailadresu, aˇt můžu opravit interpunkce a poslat to. Ahoj mamka

Anonymous said...

cili moc ti to slusi!!!:)a to mexicke umyvadlo, achach:) dnes sme byli s tomem v knihovne(chudak, opravujou nam vejtah tak se prones:/..:) no a pujcili sme si same krasne cestopisky, mexiko, indie, tibet je samozrejmosti:)))-dokonce tam byla i obri mapa tibetu!!!ach, jak rada bych taky takovu vlastnila..:D :D nj couz je asociace k tomu kouzelnemu mexickemu umyvadylku, to je teda naprosto neco jineho nez co prezentoval film super size me:))))zitra jedem hezky do klicperaku¨- to vis muthsamuv syn rikal ze ´´lepsi hru nevidel¨¨- stejne jako vsechny predesly:D:D:Dno a ve ctvtrek filmac a pak uz hura litomysl!jee musite mit skvele casy s coralema, doufam ze te ty hvezdicko pustej na vylet!!!!!pac a pusu pros testi a promin za spam, ale ver ze je to z cire lasky a kamaradstvi k tobe!!aby sis me vice uzila:))))

Anonymous said...

ok ztakze spam:to neni jakoze opak tve mamky, my sme to psaly ve stejny momentik:)nj prokouklas a moda new york milan paris aneb blazek fesny z tebe cisi do vsech stran;)

Anonymous said...

ahojda sestrenko. dnes mi mamka ukazala tvuj blog a tak sem si ho celej precetl :) a jestli ti to nevadi, tak bych ho sledoval i nadale..
fotky mas fajn (stin na hladine jezera je super), ale je skoda ze jsou tak maly a neni na nich zas tak moc videt :(.
a k te fotce u cedule - obleceni je fajn, tj, ale trochu mi to pripomina nejaky americky pop star, tak na to pozor ;). ale capka, ta je suprova..

zdravi bratranek pavel aka starojda