Thursday, October 05, 2006

Obycejne veci

Dneska bych chtela psat o obycejnych vecech na Rice Lake stredni. To jak jsem musela nejak dohanet tu latku za ten tyden, co jsem tu nebyla, tak tu latku jsem dohnala a rekla bych, ze ne spatne. V utery byla parents teachers conference cili rodicak:) Tak tam sel Ted a mam A- z matiky, coz teda Cilko respekt, pak B+ ze spanelstiny (uprimne proto, ze jsem nebyla ve skole a nedelala jsem praci v hodine, ktera se taky znamkuje), B+ z US history (jelikoz mily Mr. Panasuk ztratil muj referat o Thomasu Edisonovi, takze si myslel, ze jsem ho nedelala:) pak A- z telaku ( a u tohodle predmetu bych se rada zastavila, jelikoz to je predmet, ze kteryho bych mela mit asi C:) psali jsme totiz par pisemek, a ty teda dopadli hodne spatne, ale jelikoz Mrs. Ellenson je moc hodna a do predmetu se pocita, i kdyz mas spravny obleceni na telak, tak z toho vyslo A, ackoli bych se o nem ve skutecnosti podle testu mohla nechat zdat:) a co me teda trochu zklamalo je sbor, ze kteryho jsem dostala B ( i kdyz zpivam, testy jsem mela taky dobre, ovsem zakopanej pes bude tentokrat v krizovkach, ktery bysme meli lustit na konci hodiny, ale jelikoz neumim anglicky, tak je to pro me dost obtizne a navic jsem nevedela, ze se to znamkuje, cili:)


Tato fotka, na kterou se prave divate je z Fall formal a je na ni Satoshi, exchange student z Japonska. S tim klukem je docela sranda, oni totiz ty Japonci moc neumej anglicky, ale jako kdyby jim to ani moc nevadilo a porad se tak usmivaj a jsou takovy mily:) Pak tu mame jeste Tomomi, to je Japonka z Japonska ( ma dva velky predni zuby). Vlastne rada bych ted neco napsala o ostatnich exchange studentech, dalsi je Medhat Zehra a ta je z Pakistanu (s Pajou nas bavi vyslovovat to jmeno) a ta myslim je uzasne chytra. Chodi na Advanced Math, Cell biology a takovyhle predmety, precetla Remarqua v anglictine a znala tam vsechny slovicka a celkove ma anglictinu dobrou a docela se kamaradi s Kamcou (Paja rikala, ze je ji trochu podobna). A to je zajimavy, je tady skoro zadarmo, Pakistan ma totiz s USA nejakou dohodu a kazdou rok jezdi z Pakistanu do Ameriky studovat asi 200 (??? ted fakt nevim) studentu a vsechno jim platej. Cili Medhat byla ve Washingtonu, Michiganu a chysta se za tenhle rok, co je tady, procestovat vlastne takovy ty dulezity mista v USA a to prosim vsechno zadarmo. A pak je tu s nami Elin Aabel z Norska a tuhle holku mame s Pajou fakt radi. Chodime s ni obcas hrat tenis, Paja s ni byla na bowlingu a chystame se do kina, dneska jsme se bavili, ze se muzem navtivit doma, ze za ni muzem prijet do Norska a ona k nam. Anglictinu ma taky dobrou, dokonce umi anglicky mluvit sproste (coz mi s Pajou jeste moc neumime a Medhat by to mozna umela, ale ona tak nemluvi:) a je proste z Evropy, tak si toho mame hodne co rict. A pak jsme tady my cesky, o me a o Paje toho asi vite habadej a Kamca, ta se ma taky dobre. Myslim, ze ji nic neschazi.


Tuhle ta kravicka na obrazku je z Madisonu, jak jsem rikala, ze tam meli tu vystavu krav. Tak tahle je poseta hodinkama, jsou na ni pripevneny hodiny ruznych tvaru, velikosti, typu a je to fakt pekny, tak doufam, ze je to na ty maly fotecce videt. Ted jsem si vzpomnela, kdyz jsme s Pajou prisli poprvy do skoly, tak jsme hned ve dverich potkali tehotnou holku. Nekecam, byla opravdu tehotna. Coz nas vysokovalo, me to vysokovalo, prece jen na to u nas nejsme moc zvykly, ze by byl nekdo na gymplu tehotnej. A pak tu je jeden predmet, ktery se jmenuje nejak pece o dite a oni maj takovy ty panenky, ktery brecej, musej se krmit a "delaj" vsechny veci, co miminka delaj a kdyz nekdo nahodou propada z tohodle predmetu a potrebuje si zlepsit znamku a ziskat extra credit, tak mu na bricho pripevnej NECO, co vypada pod trikem jako by ten clovek byl tehotnej a s timhle musej chodit celej tejden po skole. Specialne na nasem D lunchi to maj asi dve holky...a ja proste tohle nemam rada...nekdo je tady tehotnej doopravy, nekdo nosi "belly" aby si zlepsil znamku z predmetu. Neni to nahodou trochu blaznivy? a navic, oni s tim umelym brichem musej i spat. Ten predmet to je vlastne pruprava na materstvi. Pak jsem se ptala, jestli se s tim musej i koupat a rikali, ze teda ne, ale teda...ja bych to nikdy nenosila, ani kdybych z toho predmetu mela propadnout:)

Jinak jsme se taky sesli s Gabinou Hrubou. Je moc hodna, poveze nam darky na vanoce do Cech a taky jsme trochu domlouvali to, ze bysme chteli navstivit Chicago. Chysta se bydlet sama, takze by to nemel byt problem tam prespat. Byly jsme u Deb, tak nam ukazovala vsechny fotky, co mela z Cech a taky jak corale byly v americe v 97 a tak jsme si pekne zavzpominali. Taky jsme si s Gabinou popovidali o nasich spolecnych znamych, co je novyho v Zamberku a v Chicagu a v pet pak musela odjet do Minneapolis za kamaradem.

4 comments:

Anonymous said...

no koukam cilkousi mate to tam vsechno takovy dost americky co?jinac strasne moc dekuju za darecky ALE...cekala sem aspon nakej ten dlouhej dopis-ja nezapominam na ten svuj email,co sem vam poslala...tedy jdi za skolu-to by nemel byt problem...pujdes za teacherem ze opravdu nalehave musis jit si neco zaridit(vzpominka na pana muthsama) a posupajdis domu napsat chudince anduline mejl,jasny?

Anonymous said...

a ja si rikala jak je ten japonec hezka holka a vono..houby..:Ds tim miminem ....TOMUSE ANI NEDA VERIT!!!!!!!!!uaaa to bych se se musela tak cervenat az bychse hruzou propadla nastokrat dopekla a vubec...to uz treochu amici prehanej, ne...:D:D:D:Domg!:D:D:Dv pondeli jsou v rychnove nerez, uz se je naucila poslouchat i inca:))tak mozna pojedem, mozna ne...:)pekny den!

cilka said...

Coze nerez? neee...to znamena, ze to asi nestihnu, co?:) sakra prace, hele Verulezz tak nevahejte a jedte, to vam rikam, ze jste nic tak peknyho nezazili:)jeste, ja kdyz jsem to s tema miminama zjistila, tak jsem se taky malem propadla, to byl fakt sok, taky jsme to hned s holkama odsoudili jako nejvetsi ostudu! jinak Adel, ver mi, ze Muthsama bych si dala levou zadni a mozna i tady bych jim zahrala nejakou miniaturni scenku, jak me boli bricho nebo tak neco, ale bohuzel, pak bych musela jit asi 2 hodiny pesky domu (bydlim totiz dost daleko:) a stejne by se to asi nevyplatilo:))) ale nestrachuj se, jelikoz jsem se prave rozhodla, ze ti poslu rucne psanej dopis. Co na to rikas kocko?:)

Anonymous said...

no to je skvely s tim dopisem,ale holcicko at je sakramentsky dlouhej,jasny?:)